5 redenen waarom een pizza houtoven zo’n goede investering is

Wat is een pizza houtoven?

Zoals de naam al zegt, is een pizza houtoven een oven die op hout brandt. Net als in een open haard zorg je ervoor dat je de oven opstookt, eerst met aanmaakhoutjes en vervolgens met grotere blokken. De warmte circuleert door de stenen koepel en de rook verlaat de oven via het rookkanaal. Als de houtoven op temperatuur is, kan de stenen vloer worden gebruikt om pizza’s op af te bakken. Met een schep leg je de belegde pizza op de vloer, en na een minuutje is je pizza gaar!

Een pizza houtoven is niet goedkoop. Omdat het best wel een investering is, doen wij er natuurlijk alles aan om je zo goed mogelijk te informeren. We geven je 5 redenen waarom een pizza houtoven zo’n goede investering is. Komt ‘ie:

1: “Mooi ding!”

Waarop jij zal antwoorden “zeker weten, ben er blij mee”. En dat is nog zacht uitgedrukt, want eigenlijk steelt je pizza oven echt de show. Afhankelijk van de stijl van je woning en je tuin kies je het model en de kleur die bij jou past. De pizza oven maakt je tuin helemaal af, en iedereen wil snel een keer langskomen om ‘m uit te testen.

2: De lekkerste Feestjes

Maak vaker gebruik van je eigen achtertuin (of serre, overkapping) door vrienden en familie uit te nodigen voor een feestje in stijl. In Italiaanse stijl of Amerikaanse barbecue-stijl beter gezegd. Het bereiden van het pizzadeeg, het opstoken van de houtoven, de tafel vullen met de lekkerste toppings… Dat is het begin nog maar! Laat iedereen zijn eigen creaties maken en zelf afbakken. Succes gegarandeerd!

Een houtoven is dus ook heel leuk voor een kinderfeestje. Goede begeleiding is wel nodig, maar zo’n uniek feestje geeft vast niemand uit de klas.

3: Het pizza experiment

Je pizza klaarmaken zoals JIJ dat lekker vindt (of eens wilt proberen). Een dikke of een dunne bodem? Met een hele berg kaas? Een combi van vlees en vis, of juist vega? Een pizza frikandel speciaal? Noem het maar op, het kan gewoon. Als je een hele lekkere uitvinding hebt gedaan, laat je het dan even weten? Stuur je recept maar op!

4: SMOKEY BUSINESS

Zoals bij punt 2 al genoemd kun je er natuurlijk ook een Amerikaans feestje van maken. Want wist je dat je in de meeste ovens (die wij aanbieden) ook kunt barbecueën? Schaf een barbecuerooster en/of spit aan, en je bereidt heerlijke vlees- of visgerechten met een heerlijke rooksmaak. Daar heb je geen losse barbecue meer voor nodig. Bye bye barbecue-set!

5: Pizza oven = terrasverwarmer

Burn baby, burn! Wie vindt het nou niet leuk om een vuurtje te stoken? Wij in ieder geval wel, we vinden het prachtig om de oven op te stoken en de thermometer op te laten lopen. Hoppa, de pizza’s zijn binnen een minuut gaar. Maar de oven is na het bakken nog heet… Wat betekent dat je meteen een sfeervolle terrasverwarmer te pakken hebt. Ideaal voor gezelligheid tot in de late uurtjes!

Een pizza oven is de perfecte investering

Een pizza oven is leuk voor jong en oud! Heb je interesse in een pizzaoven voor bij jou in de tuin? Bekijk de modellen op onze website of kom een langs in de ”showschuur”. Heb je nog een vraag over de ovens? Neem dan gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.

Bekijk onze Italiaanse pizza oven en de multifunctionele pizza ovens

Bekijk je toekomstige houtoven

Hebben we je een beetje kunnen overtuigen? Bekijk eens welke houtovens we allemaal hebben. Van rood tot zwart en van 80×80 cm tot 120×120 cm, zodat er voor iedereen een passende oven is. Wil je een houtoven kopen, dan doe je er goed aan om jezelf goed te (laten) informeren. Mocht je met vragen blijven zitten, neem dan contact met ons op of kom langs in onze “showschuur”. We helpen je graag verder.

Alle modellen

Altijd 30 pizza ovens op voorraad
Bezorging door heel Nederland en België
Plaatsing op locatie geen probleem!